Звіт про проведені заходи Хмельницького палацу творчості дітей та юнацтва щодо національно-патріотичного виховання вересень-жовтень 2020 рік

Звіт про проведені заходи

Хмельницького палацу творчості дітей та юнацтва

щодо національно-патріотичного виховання

вересень-жовтень 2020 рік

З метою формування у молодого покоління високої патріотичної свідомості, почуття вірності, любові до Батьківщини, турботи про благо свого народу, готовності до виконання громадянського і конституційного обов’язку із захисту національних інтересів, цілісності, незалежності України, сприяння становленню її як правової, демократичної, соціальної держави. Згідно плану роботи Хмельницького палацу творчості впродовж вересня та жовтня 2020 року проведено наступні інформаційно - просвітницькі заходи з національно-патріотичного виховання:

З 15 по 21вересня для вихованців палацу було проведено перший урок відповідно принципам Концепції національно-патріотичного виховання. До Дня Захисника Батьківщини для дошкільнят проведено інтерактивну бесіду   "Та земля мила, де мати народила", розвагу «Моя рідна Україна», а для старших вихованців палацу бесіди до Дня партизанської слави «Слава вам, герої - партизани» та ряд відеороликів до Дня українського козацтва https://www.youtube.com/watch?v=NsidAJbjcT8

https://www.youtube.com/watch?v=uouStb1p5t8

З метою формування національно - патріотичного світогляду вихованців до Дня пам’яті захисників України у бібліотеці палацу оформлено тематичну виставку літератури «Хоробрі серця неможливо зупинити» та виставку дитячих малюнків «Козацькому роду нема переводу».

 1

 

 

Вже декілька років поспіль вихованці палацу беруть участь у Всеукраїнському конкурсі творчості дітей та учнівської молоді «За нашу свободу» (м. Київ).

 

Серед вихованців палацу в рамках проекту «Ми не забули, ми пам’ятаємо» вихованцями Прес-клубу «Юний журналіст» проведено акцію «День миру».

 

2

 

Для вихованців палацу до міжнародного Дня миру проведено майстерку «Голуб ― миру».

 

3

 

 

З метою гідного вшанування пам’яті військовослужбовців та учасників добровольчих формувань, які загинули під час війни на сході України, відстоюючи незалежність, суверенітет і територіальну цілісність держави для вихованців прес-клубу «Юний журналіст» проведено круглий стіл «Увійшли у безсмертя…».

 

4

 

 

Вихованці народного художнього колективу «Прес-клуб «Юний журналіст» та вихованці «Творчої майстерні «Писанка» долучились до акції «Діти―воїнам-захисникам» ― збір гостинців, виготовлення оберегів та інформаційної підтримки для воїнів ООС.

 

5

 

 

 

Цікавим та пізнавальним був історико – пізнавальний квест «Козацька держава – наша гордість і слава!», який провели вихованці та педагоги палацу для учнів шкіл міста.

 

6

 

 

 

Особливо велике значення для виховання свідомого громадянина має прищеплення дітям шанобливого ставлення до героїв війни, ветеранів, до пам'яті про тих, хто загинув, захищаючи Вітчизну. Тому для вихованців палацу та учнів шкіл міста, в палаці творчості систематично проводяться оглядові та тематичні екскурсії у військово – історичному музеї, виховні бесіди на військово-патріотичну тематику.

 

 

 

 

28.10.2020 12:41